Nautische Bijsluiter

tekst

Eerdere tochten

Zeezeilvereniging Genosea heeft al veel verschillend water onder de kiel gehad. Op deze pagina kun je een indruk krijgen van wat we in het algemeen zoal doen.                    

Nederland

In Nederland is er een ruime keus aan kortere tochten (weekend) en iets langere tochten. In ieder geval het Waddengebied en Zeeland zijn eigenlijk elk jaar in het zeilprogramma opgenomen. Het IJsselmeer wordt vaak in het kader van de 24-uurs aangedaan en ook een klassieker als het Rondje Noordholland wordt vaak gevaren.

Met enige regelmaat zijn er thema-weekends en themaweken. Bijvoorbeeld nachtzeilen, havenmanoeuvres, of een week waarin we de moeilijke situaties opzoeken om leden zodoende de kans te geven voldoende ervaring op te doen om schipper te worden.

Zie bijvoorbeeld het verslag van de traditionele Openingstocht (verslag is van de editie van 2012). Of de openingstocht van 2011.

Het Wad wordt ook vaak bezocht: de tocht Pasen op het Wad
of Met de karin op het Oostelijk Wad.

Het jaarlijkse hoogtepunt van Genosea wordt gevormd door de Trophy. In 2011 was er een speciale Lustrum-Trophy.

Noordzee

Oversteken naar Engeland of richting de Kanaaleilanden zijn er heel regelmatig. Even aan het begin van het seizoen kijken of de Butt 'n' Oyster pub bij Pin Mill er nog staat? Gekoppeld aan een bezoek aan andere East Coast Rivers? Of je smoking mee in de zeilbagage en in London op sjiek uitgaan naar een musical?

Verdere bestemmingen aan de Noordzee komen met regelmaat voor bij Genosea. Noorwegen is al vaker bezocht, maar ook Spitsbergen en IJsland zijn in het verleden bestemmingen geweest. En vergeet Schotland of de Duitse Wadden niet!

Zie bijvoorbeeld het verslag van de tocht Easter eggs in_Ramsgate (2011).

Warme tochten

Er is eigenlijk elk jaar wel een langere zeiltocht in de wat warmere streken. We proberen daarbij niet de bestemmingen op te zoeken die velen al op een andere manier hebben bezocht (denk aan Griekenland).

De afgelopen jaren zijn we bijvoorbeeld naar de Azoren geweest, zijn we van Mallorca naar Sardinië gevaren en is Sicilië vanuit Marseille aangedaan. Ook zijn we in de Carieb geweest en hebben we Kroatië bezocht.

 
NB: de foto's rechts van deze pagina's geven steeds een willekeurige seletie van foto's van eerdere tochten. Ververs de pagina maar een paar keer om wat echte Genosea-foto's te zien!

Nieuws
Dit is een oude pagina

De website van Genosea is vernieuwd - alle actuele informatie vind je hier.Informatie

We varen gemiddeld 15 tochten per jaar. Per tocht gaan er 4 tot 10 leden mee.